De sociaal verpleegkundige volgt het gehele traject van onze leerlingen op. Zij vormt de schakel tussen ouders, school en eventueel andere diensten, zoals het CLB. Ouders kunnen bij haar terecht met problemen van uiteenlopende aard. Zij is ook verantwoordelijk voor de EHBO binnen de school.
De orthopedagoge draagt zorg voor de kwaliteit van het onderwijs in onze school. Zij ontwikkelt mee visieteksten, beleidsteksten in kader van het begeleiden van onze jongeren.
De logopedisten ondersteunen jongeren met taalproblemen (zowel gesproken als geschreven taal). Ze optimaliseren de totale communicatie van de jongeren en werken, indien mogelijk, geïntegreerd in het klasgebeuren. Er kan ook individueel of in kleine groepjes gewerkt worden.
De kinesitherapeuten onderhouden of verbeteren de (psycho)motoriek en volgen de orthopedische middelen op. De ondersteuning wordt individueel of in kleine groepjes aangeboden. Indien mogelijk, kan dit ook geïntegreed in het klasgebeuren.
De ergotherapeuten staan in voor de zelfstandigheids – en zelfredzaamheidstraining. De ondersteuning wordt individueel of in kleine groepjes aangeboden. Indien mogelijk, kan dit ook geïntegreerd in het klasgebeuren.
De psychologe draagt zorg voor de kwaliteit van het onderwijs in onze school. Zij ondersteunt de leerkrachten bij individuele hulpvragen van jongeren. Wanneer jongeren het op socio-emotioneel gebied moeilijk hebben, kunnen zij hier terecht voor extra ondersteuning en begeleiding. Als meer gespecialiseerde hulp nodig is, wordt er op zoek gegaan naar een geschikte hulpverlener.
De zorgkundigen staan in voor de dagelijkse verzorging van de leerlingen. De ondersteuning kan individueel of klassikaal gebeuren.
Op onze school bieden wij ook hippotherapie en therapie met onze schoolhond aan. Hier willen we vooral inzetten op het ervaren van rust en zich kunnen ontspannen. Deze dieren zorgen voor heel wat geluksmomentjes bij onze leerlingen.
Voor elke jongere kan er een individueel aangepast traject uitgewerkt worden.